De wereld ging op slot. Het virus had de wereld in haar greep. De essentiële beroepen gingen door. Initiatieven bloeide op. Samen sterk. Ook de piloten vlogen de wereld rond om iedereen toch veilig thuis te brengen.
De Brandweer, wat een helden. Waarom? Waar de zorg overuren draait, staat ook de brandweer 24 uur per dag vol in deze situatie. Ze halen zieke mensen uit hun huis, zien hoe huiselijk geweld toeneemt. Hebben ook zorg voor elkaar en zichzelf aangezien ze dit werk onbeschermd moeten doen. Ook aan hen en eigenlijk aan iedereen; Dankjewel voor jullie zorg. ❤️
Vanochtend op het strand was het zo goed als stil, slechts 1 F16, een hardloper.. En.. een bizar geluid van deze 6 zwanen die op veilige afstand over mijn hoofd heen vlogen. Natuurlijk heb ik even opgezocht waar zwanen symbool voor staan.. Transformatie.
Dat liefde, waardering en dankbaarheid door de maag gaat, bewijst ook het initiatief Hero Against Corona. De gepassioneerde top chef, Jesse Kikkert, vertelt mij dat hij samen met Bidfood Nederland, De Witte Brigade en MUTTI SPA kookt voor de mensen met vitale beroepen. Met de Foodtruck komen ze bij de mensen thuis (voor hun huis) koken en een avond in de watten leggen. De goedlachse Jesse Kikkert en zijn team maken een Italiaans 3 gangen diner, inclusief lekkere wijn en serveren dit uit. Natuurlijk op gepaste afstand. Het was ontroerend te zien hoe dankbaar en geraakt de mensen waren toen ze een avond lang verwend werden.
Deze week initiatiefneemster Wenda Linthorst van Veel Liefs (www.veel-liefs.nl) geportretteerd. Door de corona maatregelen mogen mensen in verpleeghuizen geen bezoek ontvangen of dagbesteding doen. Veel liefs helpt om hen mooiere dagen te bezorgen. Deze week hebben zijn er 300 verrassingspakketten met oa spelletjes, voor de zorg gemaakt. Dankzij de inzet van iedereen! 'Enorm mooi hoe mensen thuis en op het werk spullen hebben ingezameld om meer dan 1200 mensen blij te maken!' (https://lnkd.in/e4Yg7xP) Er zullen nog veel projecten volgen. Wil je een steentje bijdragen, kijk dan op veel-liefs.nl hoe je mee kan helpen.
Waar de mensen met vitale beroepen moe worden, maar met zoveel energie doorgaan ontstaan er steeds meet initiatieven om onze zorgers te steunen. Om die reden laat ik vandaag het zonnetje schijnen op het positieve initiatief van Paul Hartman die www.bloemenvoordehelden.nl samen met een vriend heeft opgezet. De tulpen worden bij de lokale kweker door de heren en hun families zelf (!) ingepakt en verstuurd. Je steunt door dit initiatief de lokale kweker en zet meteen de mensen met vitale beroepen in het zonnetje. Inmiddels zijn er al duizenden tulpen verstuurd en mensen bedankt! Wie ga jij deze week verblijden met deze mooie tulpen :)
Ook cateraar René Krebber ziet zijn onderneming in moeilijk weer komen. Hij laat zijn hoofd niet zakken en heeft besloten om met zijn team, die zich vrijwillig hebben aangesloten, de voedselbanken te gaan voorzien van eten. Gisteren heb ik zijn initiatief, en team, vastgelegd.
Mama's. Naast jullie banen, studie etc staan jullie, zoals elke ouder, oa te bakken met je kinderen. In liefde. Zonder angst. Gewoon, zoals normaal.. Dit beeld is helaas niet zo normaal, aangezien er nu een raam voor zit. Een afscheiding. Eigenlijk wil je in deze situatie het liefste dicht bij elkaar zijn, maar afstand en afscheiding is noodzakelijk. Gelukkig blijft liefde, AMOUR en taart, een eeuwige binder.
Gonneke heeft een eigen fysio praktijk. Ook zij was genoodzaakt om haar werk te pauzeren. Ze werkt nauw samen met de thuiszorg waar ook de mondkapjes schaars werden. Haar oplossing was helder; mondkapjes maken zodat iedereen veilig het werk kan blijven doen. De mondkapjes kunnen worden gewassen en hergebruikt. Ik ben haar dankbaar. Mijn moeder is namelijk 1 van deze persoonlijke verzorgers. Ondanks mijn bezorgdheid, wil mijn moeder hoe dan ook blijven werken, want, zo stelt ze, ook de 'gewone' zorg moet doorgaan.
Back to Top